Könyvek
Termékeink
Lőrincz András, Sz. Nagy László, Zanathy Gábor A könyv a történeti, biológiai és ökológiai alapok tárgyalásával vezeti be az olvasót a szőlőtermesztési ismeretek világába. Bemutatja az engedélyezett szőlőfajtákat, a szőlő szaporításának és az új ültetvények létesítésnek módjait. A termesztéstechnológiai, növényápolási teendőket nagyon gyakorlatiasan, és közérthető módon fogalmazza meg. Az ábrák...
Bolti ár: 7 200 Ft7 200 Ft
Dénes Ferenc A szamóca a legkorábban érő, nagyon kedvelt gyümölcsünk. Népszerűségét annak köszöneti, hogy gyümölcse értékes, kellemes aromájú, telepítése után gyorsan termőre fordul és így a befektetett tőke gyorsan megtérül. A termesztéstechnológia fejlődésével a friss gyümölcs az év majd minden hónapjában a piacon van. A hazai termesztésű szamóca beltartalmi értékei messze kiemelkednek a nemzetközi...
Bolti ár: 3 900 Ft3 900 Ft
Peter Grün Ezt a könyvet azoknak az állatszeretőknek ajánljuk, akik folyamatosan szeretnének friss nyúlhúshoz jutni. Ennek az a feltétele, hogy legyen hely, megfelelő ketrec, ismerjük a házi nyúl tulajdonságait, igényeit és annak megfelelően tartsuk. Figyeljünk a viselkedésükre, a táplálkozásukra, gondoskodjuk elegendő nyúlfészek kialakításáról, és a fiatal nyulakat koruknak megfelelően takarmányozzuk...
Bolti ár: 3 900 Ft3 900 Ft
Ezzel a kiadvánnyal elsősorban azoknak a kisebb területen gazdálkodóknak, hobbikertészeknek szeretnénk segítséget nyújtani, akik kíváncsiak arra, milyen új, az eddiginél hatékonyabb, vagy kisebb kockázattal alkalmazható készítmények kerültek forgalomba, esetleg melyek alkalmazását korlátozták, vagy tiltották be. Könyvünkben csak a II. és III. forgalmi kategóriás készítmények adatait tesszük közzé....
Bolti ár: 4 000 Ft4 000 Ft
Franz Lampeitl A szerző 65 éven át folytatott méhészkedése tanulságait foglalja össze könyvében. A hosszú évek alatt megismerte a különböző kaptártípusok előnyeit és hátrányait, közben sok tapasztalatot gyűjtött a méhcsaládokkal való bánásmódról. Saját kárán tanult azokból a próbálkozásaiból, amelyek másképp végződtek, mint ahogyan tervezte. Azonban soha nem felejtette el, hogy a természet évszakonként...
Bolti ár: 3 500 Ft3 500 Ft
A málna finom illata, különleges zamata teszi ellenállhatatlanná. Az egyszer- és kétszertermő fajták elterjedésével nyár elejétől az őszi fagyokig friss málnát is ehetünk, de kiválóak a feldolgozási lehetőségei is. A könyv szerzői megismertetik az olvasót a málna telepítésével, a fajtahasználattal, a régi és új hazai és külföldi fajtákkal, morfológiájukkal, jellegzetességükkel, tulajdonságaikkal,...
Bolti ár: 3 900 Ft3 900 Ft
Hajdu Edit Az albumban bemutatott 96 alany-, csemege- és borszőlőfajtát összefoglaló néven hungarikumnak nevezzük. Egy részük hazánkban őshonos, ezek minden bizonnyal a Kárpát-medencében keletkeztek. Másik részüket évszázadokkal ezelőtt honosították, napjainkig széles körben terjedtek és termesztésben vannak a hazai szőlőtermő vidékeken. A harmadik csoportba tartoznak azok az új szőlőfajták (hibridek),...
Bolti ár: 7 500 Ft7 500 Ft
Soltész Miklós Ezt a művet csaknem 20 szerző írta meg azokról a gyümölcsfajtákról, amelyek Magyarországon, illetve a Kárpát-medencében keletkeztek szelekcióval vagy keresztezéses nemesítéssel. A könyv általános fejezeteiben hagsúlyozzák a biodiverzitás jelentőségét, a gyümölcs-génbankok kialakulását és feladatait, kitérnek a gyümölcsfaiskolák történetére és bemutatják a hazai pomológusok és fajtanemesítók...
Bolti ár: 7 500 Ft7 500 Ft
Bernhard Gahm A szerző csupa kipróbált receptet közöl könyvében, mégpedig olyan finomságokét, amik egy átlagos konyhában fellelhető eszközökkel elkészíthetők. Az elkészítési módot lépésről lépésre ismerteti. A kezdőknek az egyszerűbbeket ajánljuk, aztán később érdemes kipróbálni a bonyolultabbakat is. Bár a legfontosabb az eljárás ismertetése, ahogyan az étel elkészíthető, sok receptben az...
Bolti ár: 3 500 Ft3 500 Ft
A könyv azoknak is szolgál hasznos ötletekkel, akik mindig is saját vágású hússal látták el családjukat, azok pedig, akik még nem próbálkoztak ilyesmivel, megtanulhatják belőle. Mivel háznál leggyakrabban sertést vágunk, ezért először a sertés vágásának és feldolgozásának fogásait írja le lépésről lépésre, színes és fekete-fehér fotókkal illusztrálva. Ezután mutatja be a szarvasmarha, a juh és...
Bolti ár: 3 500 Ft3 500 Ft
Aki juhot, kecskét vagy tehenet tart, előbb-utóbb kerülhet abba a helyzetbe, hogy a fölös mennyiségű friss tejet valamilyen módon feldolgozza, hosszabb tárolásra alkalmassá tegye. A különböző tejtermékek (joghurt, túró, sajt) készítéséhez azonban ismerni kell azokat a biológiai és biokémiai folyamatokat, amelyek segítségével jó minőségű és jó ízű termékeket kapunk. A könyv ezért nem receptgyűjtemény,...
Bolti ár: 3 500 Ft3 500 Ft
Az Európai Unió területén egyedül Magyarország használhatja a pálinka nevet. Az is előírás, hogy ,,pálinkának csak az a gyümölcspárlat nevezhető, amelyet Magyarországon termett nemes és vad gyümölcsből, szőlőtörkölyből, illetve aszúszőlőtörkölyből készítenek, és amelynek cefrézését, lepárlását, érlelését és palackozását is Magyarországon végzik. A cefre készítése során semmiféle cukor nem használható,...
Bolti ár: 2 900 Ft2 900 Ft
Sipos Béla Zoltán A könyvet író szerzők és közreműködők szokatlan feladatra vállalkoztak. Egy viszonylag kis terjedelmű könyvben összefoglalták azokat az alapvető tudnivalókat, amelyek a gyümölcstermesztők számára figyelemfelkeltők, sok esetben nélkülözhetetlenek. A 19 gyümölcsfaj fajtaleírása útbaigazítja az olvasókat, hogy a gyümölcstelepítésre szánt területet milyen gyümölcsfajjal, fajtával...
Bolti ár: 5 900 Ft5 900 Ft
Az 1. kötet felöleli az alapismeretek teljes területét. Ökológiai, biológiai, közgazdasági és műszaki kérdésekkel, a gyümölcsösök létesítésével, a művelési rendszerek elemeivel, a termőfelület- és termésszabályozással, a szürettel és az árukezelés műveleteivel foglalkozik, az integrált gyümölcstermesztés alapelveit figyelembe véve. Terjedelem:472 oldal Kiadó:Mezőgazda Kiadó ISBN:9789632861753 Kötés:kötve Kiadás...
Bolti ár: 4 800 Ft4 800 Ft
Tóth Miklós A családi ház kertjében álló néhány gyümölcsfát, ribiszke- vagy málnabokrot, a szőlőlugast is ugyanúgy veszélyezteti a lisztharmat, a varasodás, a monília, eláraszthatja a levéltetvek, a molyok tömege, mint egy nagyobb ültetvényt. Védekezni szükséges ellenük, ha egészséges gyümölcsöt, szőlőt szeretnénk fogyasztani. A szerző hangsúlyozza az időjárás rendszeres megfigyelését, a helyes...
Bolti ár: 3 900 Ft3 900 Ft
A kert gyümölcsfái évről évre egyre terebélyesebbek és egyre több gyümölcsöt szedhetünk róluk. A friss gyümölcs fogyasztása főleg a gyümölcs érési idejére korlátozódik, de hogyan őrizhetjük meg a gyümölcsök ízét és zamatát a késő őszi, téli időszakra is? A lekvárokon, befőtteken kívül házi tartósítással gyümölcsleveket is előállíthatunk. Könyvünk a legegyszerűbb módszereket ismerteti, amelyhez nem...
Bolti ár: 3 500 Ft3 500 Ft
A szerző 20 éve foglalkozik gyógynövényekkel és a természetes gyógyító módszerek megismerésével. Ennek a két évtizednek az esszenciája ez a könyv, hiszen a természet végtelen tárházából csupán 20 gyógynövényt mutat be részletesen. A gyógynövények leírásán, gyűjtésén, felhasználási formáján kívül ismerteti az alkalmazási lehetőségeket a különböző betegségek, tünetek enyhítésére, de kitér a homeopátiás...
Bolti ár: 2 200 Ft2 200 Ft
Seléndy Szabolcs A második kötetet, az előzőhöz hasonlóan, a biotermesztés területén sikeresen tevékenykedő biogazdák írták. Röviden összefoglalják gyakorlati tapasztalataikat, amelyeket saját fényképeikkel illusztrálnak. Így könnyű tanulni belőle kezdőnek, gyakorlottnak egyaránt. Kötetünk a kecsketartásról, a baromfi természetes keltetéséről, a biocsirkék, -jércék, -tojótyúkok háztáji felneveléséről,...
Bolti ár: 4 900 Ft4 900 Ft
Füstöléssel úgy tartósíthatók a húsfélék, hogy közben még különleges ízzel is gazdagodnak. A könyv bemutatja a forró- és hidegfüstölési eljárást és a szükséges eszközöket, tanácsot ad a megfelelő minőségű fa, illetve forgács beszerzéséhez. Ezenkívül recepteket közöl a különböző húsfélék, kolbászfélék és halak elkészítéséhez. Terjedelem:121 oldal Kiadó:Mezőgazda Kiadó ISBN:9789632866031 Fordító:Sulán...
Bolti ár: 2 900 Ft2 900 Ft
Velich István; V. Nagy Enikő Az érdekes, távoli világokból származó növényeket mindig valamiféle misztikum övezi. Idegen, ismeretlen tájakról mesélnek, eredetükhöz, elterjedésükhöz sok érdekes legenda fűződik. Ezekről a különleges növényekről szól a szerzőpáros könyve, amelyből közel 400 gyümölcstermő és fűszernövénnyel ismerkedhetünk meg. A növények azonosítását és szaporítási, termesztési lehetőségeinek...
Bolti ár: 3 900 Ft3 900 Ft
A szerző több mint 30 éve foglalkozik gyógynövényekkel és természetes gyógyító módszerek megismerésével. Három évtizede mintegy 250 féle többhasznú gyógynövényt vizsgált meg gyakorlati hasznosíthatóság szempontjából. Ezekből a gyógynövényekből választotta ki azt a 40 fajtát, melyeket több száz, illetve ezer éve közel azonos problémák gyógyítására használtak. A gyógynövények leírásán, gyűjtésén,...
Bolti ár: 2 900 Ft2 900 Ft
A borászok számára alapvető fontosságú ismereteket tartalmazó művet Kállai Miklós, Eperjesi Imre és Magyar Ildikó dolgozta át a legfrissebb adatokkal. Terjedelem:275 oldal Kiadó:Mezőgazda Kiadó ISBN:9789632862941 Kötés:kötve Kiadás éve:2009 Méret:130x190 mm Képek, ábrák:13 ábrával
Bolti ár: 3 500 Ft3 500 Ft
Tamás Enikő A vegyszertől, növényvédő szertől mentes élelmiszerek már megjelentek a hazai piacokon is. Hogyan, milyen módszereket lehet alkalmazni saját kertünkben, hogy biominőségű zöldségfélét, gyümölcsöt termeszthessünk? A szerző bevezeti az olvasót egy olyan ,,kertbe", ahol megtalálható a komposzthalom és a talajéletet élénkítő gilisztatrágya készítésének titka, megtudható, hogy értékes takaróanyag...
Bolti ár: 3 900 Ft3 900 Ft
Habent sua fata libelli (A könyveknek is megvan a maguk történelme) - tanítja a latin közmondás. Igen, a könyveknek, a növényeknek, az állatoknak és az embereknek, sőt az élettelen tárgyaknak is van személyes sorsa, története, legendája. Ez a könyv negyven, jól ismert növény legendáját írja le; azt az életutat, amelyeket ezek a növények a viharos társadalmi körülmények, a technika fejlődése és a...
Bolti ár: 3 390 Ft3 390 Ft
A szerzőpáros átdolgozott, frissített könyvével kívánt segíteni azoknak, akik most kezdik tanulni a metszés alapjait, de a gyakorlott kertgondozók is találnak benne újdonságot. Választ adnak az örök kérdésre: mikor, mivel, hogyan metsszünk? Az alapismeretek, alapfogalmak elsajátíthatók az első fejezetből, majd megismerhetik a gyümölcsfák és -bokrok metszési lehetőségeit. A szőlő metszése, az ifjítás,...
Bolti ár: 3 900 Ft3 900 Ft
Ez a kötet a hobbikertészek számára készült, közérthető, szakszerű és áttekinthető. Látványosan és követhetően mutatja be az üvegházak tervezését és építését. Tájékoztat elhelyezésükről, formájukról, technikai berendezéseik és hasznosítási lehetőségeik felől, valamint a zöldség-, fűszer-, haszon- és dísznövények termesztéséről. Terjedelem:99 oldal Kiadó:Mezőgazda Kiadó ISBN:9789632862477 Fordító:Alföldy-Boruss...
Bolti ár: 2 500 Ft2 500 Ft
Oláh Sándor A családi ház kertje az a kert, amit minden kertész mélyen a magáénak érez és minden igyekezetével arra törekszik, hogy folyton teljes pompájában álljon. E felismerés alapján vezeti végig a szerző az olvasót minden munkamozzanaton a kert tervezésétől a megépített kert gondozásáig. Az anyag összegyűjtése remekül sikerült, lényegében minden benne van, ami a kertépítéshez szükséges....
Bolti ár: 2 500 Ft2 500 Ft
Miért komposztáljunk? Mert egy különleges folyamat elindítói lehetünk. A szemünk előtt válik ugyanis a konyhai szerves hulladékból, a zöldségfélék, virágok szárából, a fűnyiradékból, a lehullott falevelekből, a levágott, összeaprított gallyakból élő, humuszban gazdag talaj. Amit a növény fejlődése, terméshozása közben felvesz a talajból, annak egy részét érett komposzt formájában már a következő...
Bolti ár: 2 900 Ft2 900 Ft
Eperjesi Imre Aligha van olyan település hazánkban, ahol ne foglalkoznának házi fogyasztás- ra szánt borok készítésével. A szőlő-borosgazdának általában a saját bora ízlik a legjobban, melyhez lelkileg is kötődik. Nekik szól Eperjesi Imre könyve, aki a szőlő és a bor iránti szeretetét szülőváros- ából, Gyöngyösről és a szülői házból hozta magával. Saját telepítésű, 50 éves szőlőskertjében több...
Bolti ár: 4 900 Ft4 900 Ft
Békési Zoltán, Pándi Ferenc A gyümölcspálinka hagyományos magyar ital, igazi hungarikum. Szakszerű előállításának ismereteit állították össze e mű szerzői. Az alapanyagokat, a technológiai eljárás egyes elemeit bemutató fejezeteket friss adatokkal kiegészítve közlik. Részletesen foglalkoznak a lepárlással, a hagyományos kisüsti pálinkafőzéssel, a minőségi követelményekkel, vizsgálati módszerekkel....
Bolti ár: 3 900 Ft3 900 Ft