LILIOM Muscadet (2 db)

Cikkszám: HBM0186
Csomag tartalma: 2 db
Egységára: 330 Ft / db
Gyártó: Holland Bulb Market
Súly: 0.05 kg
Azonosító szám: 3264
A termék jelenleg nem rendelhető!
Termék adatlap Szállítási lehetőség(ek)

Tartalom\Leírás

A liliomok nagyrészt a földgömb északi területein, Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában terjedtek el.
A nemzetség több mint 90 botanikai fajból, szinte megszámlálhatatlan változatból, termesztett hibridből áll. A virág hagymája télálló. Típusaik alapján két fő csoportra oszthatóak: az európai és ázsiai hagymákra nagyrészt a koncentrikusság jellemző, amíg az észak-amerikai növényeknek rizómaszerű hagymáik vannak. A virág formája és állása alapján három nagy csoportot különböztethetünk meg: a tölcsér formát (pl. Lilium longiflorium), a bókoló turbán formát (pl. Lilium martagon) és a kehely alakú formát ( pl. Lilium auratum).
A télálló, főként nyáron virágzó hagymások a színes és sokszor nagyon illatos virágjaikért a kertek kiemelkedő növényei, melyek napfényt vagy félárnyékot és jó vízelvezetésű talajt kívánnak.
Kiszáradásra hajlamosak, így kézhezvétel után lehetőleg azonnal ültessük el őket, és ahogy megindul a növény növekedése, rendszeresen öntözzünk.
Tápanyag igényesek, így lehetőleg jól lebomló természetes anyagokkal (komposzt) vagy tápoldattal segítsük a növekedésüket és virágzásukat.
Számos kistermetű hibrid cserépbe vagy virágládába is ültethető (3-4 hagyma/cserép elegendő), de mivel a biológia egyensúly megtartása miatt hidegre van szükségük, így legjobb, ha elvirágzás után kiültetjük őket a kertbe telelni.
Szaporítása a levélszáron megjelenő sarjhagymákkal, a föld alatt található hajtáseredetű sarjhagymákkal vagy leválasztott hagymalevelekkel lehetséges.

Kifejlett növény mérete: kb. 115 cm
Ültetési mélység: 15 cm
Ültetési távolság: 30 cm
Vágott virágnak: igen
Ültetés ideje: szeptember-november
Virágzási ideje: március-május
Ültetési hely: napos
Méret: 16/18 cm
Illatos: igen
Cserépben is ültethető: -


Blíszter nélkül szállítjuk!

Paraméterek

Gyártó Holland Bulb Market
Súly 0.05 kg
Azonosító szám 3264
Adatok betöltése, kérem várjon...