NÁRCISZ Tiritomba (5 db)

Cikkszám: HBM0486
Csomag tartalma: 5 db
Egységára: 82 Ft / db
Gyártó: Holland Bulb Market
Súly: 0.09 kg
Azonosító szám: 12282
A termék jelenleg nem rendelhető!
Termék adatlap Szállítási lehetőség(ek)

Tartalom\Leírás

HASADT KORONÁJÚ NÁRCISZ

A nárcisz (Narcissus) többféle szimbólumot hordoz. Nyugaton egocentrizmust, önzést, hiúságot jelent, míg Kínában a gazdagság és a szerencse szimbóluma. A virágzása az új kínai év kezdetén történik, ezért az újjászületés szimbólumává vált.
A nárcisz (Narcissus) a spárgavirágúak (Asparagales) rendjébe, az amarilliszfélék (Amaryllidaceae) családjába tartozó növénynemzetség.

Nagyobbrészt trópusi vagy szubtrópusi, ritkán északi mérsékelt övi elterjedésű, hagymás vagy néha rizómás, sokszor tőlevélrózsás növények tartoznak ide. Mintegy 860 fajuk ismert. Virágzatuk ernyőszerű, vagy a virágok magányosak.

A nárciszok szaporítása 4-6 évente júniustól októberig történik a gumók szétválasztásával. Virágzás után májusban a gumókat leszedve őszig a pincében tároljuk, vagy 4-6 éven át a földben hagyjuk őket. Ebben az esetben a bokor az új gumók által megnő,és gyönyörűen virágzik. Ha a virágcsoport tovább nő, akkor fontos a szétválasztása, mert másképp a virágok évről-évre egyre kisebbek és gyérebbek lesznek. A szárasság is és a túlzott víz is kárt tesz a növényben.

A nárcisz a napsütésben és a félárnyékos helyeken is egyaránt jól fejlődik. A félárnyékos helyeken virágai tovább maradnak szépek. Szinte minden földben megél, agyagos földben is kiválóan növekszik. A legjobban a 15-17 °C érzi jól magát, mert ez a legoptimálisabb hőfok a virágzására.

Kifejlett növény mérete: kb. 35 cm
Ültetési mélység: 15 cm
Ültetési távolság: 12 cm
Vágott virágnak: igen
Ültetés ideje: szeptember-november
Virágzási ideje: március-május
Ültetési hely: napos
Méret: 12/14
Illatos: -
Cserépben is ültethető: -
Évelő

Paraméterek

Gyártó Holland Bulb Market
Súly 0.09 kg
Azonosító szám 12282
Adatok betöltése, kérem várjon...