Paul's Scarlet futórózsa

Cikkszám: HBM0374
Gyártó: Holland Bulb Market
Súly: 0.11 kg
Bolti ár:1 290 Ft Webshop Ár:720 Ft
Mennyiség
Termék adatlap Szállítási lehetőség(ek)

Tartalom\Leírás

Csak a legjobb, "A" minőségi rózsákat szállítjuk (az ENA minőségi címkéje). A rózsákat tökéletes éghajlati viszonyok között tárolják Hollandiában. A minőséget folyamatosan ellenőrzik. A rózsatöveket speciális géllel kezelik, amely megakadályozza, hogy a szállítás során kiszáradjanak.

Virág jellemzői:
piros, enyhén illatos, teltvirágú

Ültetési ideje:
- szabadgyökerű növény március-április, illetve október-november
- konténeres változat márciustól novemberig

Növény jellemzői:
erős növekedésű, ismétlődő, jó virágzás

Virágzási ideje:
kora nyártól késő őszig (júniustól novemberig), az első fagyokig

Szállítás: A növény színes csőbe csomagolva, melynek mérete: 9,2 x 9,2 x 38 cm.

Permetezése:
réz és kéntartalmú szerekkel lisztharmat és gombás betegségek ellen

Metszése:
- az új ültetésű rózsatöveket 2-5 szemre vágjuk vissza, ezáltal több hajtást hoz
- a későbbi években a metszés célja: beteg, sérült hajtások eltávolítása, megfelelő növekedés, túlzott terjeszkedés megakadályozása, kedvező virághozam beállítása

Felhasználása:
vágott virág, koszorúk, dekoráció, kozmetika, dísznövényként ideális pergolák, kerítés, oszlopok, támrendszerek felfuttatására

A futórózsa kertjeink különleges színfoltja. Minden érzékszervünkre hatással van. Szemet gyönyörködtető látvány a virágok sokasága, a színek sokfélesége. Intenzív illatával rabul ejti a kert látogatóit.
A futórózsa lehet teahibrid vagy floribunda. Örökölheti a teahibrid (tearózsa) hosszú hajtásait, nagy virágait, illetve a floribunda rövidebb hajtásokon fejlődő csoportos, tömeges virágait. Általános jellemzői a hosszú, erős hajtások, a csoportos virágzat, az illatos, telt virágok.
A rózsa, így a futó fajta is meghálálja, ha megfelelő helyet találunk számára, és gondos kezek ápolják. Olyan helyre ültessük, ahol naponta legalább 5-6 óra napfény éri. Talajban nem válogat, de a pangó vizet nem kedveli, és sok tápanyagot igényel.
Minden kertben találhatunk megfelelő helyet számára, így a kisebb kerttel rendelkezőknek sem kell lemondaniuk az általa nyújtott élményről. A futó változatok kár erkélyeken is jól fejlődnek, ha optimális tápanyagot biztosítunk számukra. Pergolák, falak, rácsok, oszlopok felfuttatására, rózsalugasok képzésére, kapuk díszítésére is használhatjuk.
Fajtáit tekintve, lehetnek egyszer vagy többször virágzók. Az egyszer virágzók minden nyáron csak pár hétig nyílnak, a többször virágzók folyamatosan, kisebb szünetekkel hozzák illatos virágaikat. Virágaik többnyire teltek, a nyár folyamán egyszer vagy többször nyílnak. Általában a folytonvirágzók igényesebbek az egyszer nyílóknál. Önálló kapaszkodásra nem képesek, ezért csak támberendezésre (pergolák, virágágyak, gúlák) futtathatók, de úgy is kötözést igényelnek.

A kúszórózsákon belül külön csoportot képeznek az ún. climbing változatok. Ezek rügymutáció útján keletkeztek más fajtákból. A valódi kúszórózsák merev, vastag vesszőihez képest ezek vesszői vékonyak, lehajlók.

Javasoljuk ültetés előtt 24 órával a rózsatövek beáztatását.

Paraméterek

Gyártó Holland Bulb Market
Súly 0.11 kg
Adatok betöltése, kérem várjon...